Як правильно обрати автосервіс?

Автомобіль як організм людини з віком рано чи пізно починає здавати позиції та потребувати ремонту. Активне використання транспортного засобу призводить до зносу основних робочих елементів: підвіски, мотора, електричного управління. Якщо існує можливість самостійного ремонту машини, то нею звичайно грішно не скористатися. Але, найчастіше гостра нестача вільного часу, сил і бажання штовхає автолюбителя в «міцні обійми» фахівців автосервісу. Найчастіше вибір автосервісу дуже непросте завдання, що вимагає грамотного та зваженого підходу. Про те, як правильно обрати автосервіс ми поговоримо у цьому матеріалі.

Основні види автосервісу

Не потрібно поспішати і купуватися на низьку ціну, за якою дуже часто стоїть огидний сервіс і некваліфікований персонал. Підбір автосервісу дуже часто переростає в справжню лотерею для власника автомобіля. Сучасні автомобільні сервіси можна розділити на 3 основні види:

Дилерський автосервіс

Офіційний дилерський автомобільний сервіс «заточений» під конкретну марку машини. Володіє всіма можливими сертифікатами на виконання робіт по ремонту і технічного обслуговування транспортних засобів.

Один з найбільш якісних і безпечних варіантів для ремонту автомобіля. Єдиний істотний мінус – це висока вартість надання послуг. За бездоганну якість і гарантію необхідно платити.

Отримати статус дилерського центру автосервісу дуже непросто і тому він ретельно дбає про власну репутацію. Низькоякісний ремонт в цьому випадку виключений.

Офіційний дилерський автомобільний сервіс «заточений» під конкретну марку машини
Офіційний дилерський автомобільний сервіс «заточений» під конкретну марку машини

Звичайний автосервіс

Як правило, це є невелике приватне підприємство, що спеціалізується на ремонті і обслуговуванні вітчизняних і зарубіжних автомобілів. У більшості випадків автосервіси цього типу не «зациклені» на одній конкретній марці.

Беруться за ремонт автомобілів практично всіх виробників. Займають найбільший відсоток на ринку надання ремонтних послуг. Обов’язково надають гарантію на виконані роботи.

Вибирати автосервіси подібного типу необхідно з огляду на досвід роботи на ринку, кількість працівників, кваліфікацію фахівців, рівень обслуговування і вартість надання послуг.

Вибирати автосервіси подібного типу необхідно з огляду на досвід роботи на ринку, кількість працівників, кваліфікацію фахівців, рівень обслуговування і вартість надання послуг
Вибирати автосервіси подібного типу необхідно з огляду на досвід роботи на ринку, кількість працівників, кваліфікацію фахівців, рівень обслуговування і вартість надання послуг

Гаражний автосервіс «дяді Васі»

Подібні сервіси є кустарними автомобільними майстернями, що розташовуються в гаражних кооперативах. Рівень обслуговування вкрай низький і перебуває в зародковому стані.

Про гарантії гаражні майстри навіть не чули. Найчастіше діагностика проводиться шляхом «тику». Працює одна або дві особи. Справжній головний біль для місцевих податкових органів. Найбюджетніший варіант ремонту автомобіля.

Подібні сервіси є кустарними автомобільними майстернями, що розташовуються в гаражних кооперативах
Подібні сервіси є кустарними автомобільними майстернями, що розташовуються в гаражних кооперативах

Критерії вибору автосервісу?

Для того, щоб швидко і якісно полагодити машину необхідно визначити для себе чіткі критерії вибору автосервісу. Вони повинні грати роль орієнтиру для того, щоб не збитися в величезному морі пропозицій.

Критерії правильного вибору автомобільного сервісу:

  • Якість, надійність, зручність, комфортність і професіоналізм;
  • Гарантійние зобов’язання;
  • Зручне розташування;
  • Гнучка система знижок;
  • Шанобливе ставлення до клієнта;
  • Широкий спектр послуг, що надаються;
  • Швидкість виконання ремонтних робіт.

Наявність критеріїв вибору автосервісу значно спростить його вибір. Це допоможе на ранній стадії відсікти безліч компаній, якість послуг яких залишає бажати кращого.

На що звернути увагу, обираючи автосервіс?

Безвідповідальний підхід до вибору автомобільного сервісу і акцент лише на вартість дуже часто змушує автолюбителів замість економії переплачувати. Низька якість послуг, що надаються обертається додатковими матеріальними витратами. Правильний вибір компанії по ремонту автомобілів є запорукою безпечної експлуатації транспортного засобу.

Вибираючи автосервіс потрібно звертати увагу:

  • Віддавайте перевагу майстерням, що спеціалізуються на ремонті вашої марки автомобіля. Вони знають всі її позитивні і негативні сторони;
  • Зберіть максимальну кількість інформації про роботу автомобільного сервісу. Зверніть найпильнішу увагу на наявність позитивних відгуків;
  • Враховуйте рівень обслуговування, вартість та підготовку фахівців;
  • Перший огляд приміщень і ремонтних майстерень автомобільного сервісу повинен залишати позитивне враження.

Висновок

Відповідальний підхід до вибору автомобільного сервісу стає запорукою безпечної і комфортної експлуатації транспортного засобу. Найчастіше можна стати постійним клієнтом майстерні, якщо якість виконуваних робіт перебувати на гідному рівні. Пам’ятайте, що після низькоякісного автосервісу ви скоріше за все з часом будете вимушені звернутися до більш кваліфікованих майстрів, а в деяких випадках доведеться витратитися на дорогі запчастини. Тож зважайте, економніше вам заплатити один раз за якість чи переплатити з часом.

Залишити відповідь